неделя, 26 август 2012 г.

Бамбуковата гора в Киото, Япония


Бамбуковото наследство на Япония

Япония отдавна се слави със своите забележителности. Ако я посетим веднъж, тя трудно се забравя и трудно се удържаме да не я посетим още веднъж. За да се видят всички интересни места в Япония не стига и един месец. Ограничените по време туристи предпочитат да посещават най-привлекателните места, но има едно място, което непременно трябва да се види - бамбуковата гора в Киото.
Наред с прекрасната сакура, бамбуковата гора се смята за символ на страната на изгряващото слънце. На изток в  Азия бамбукът се явява символ на почетна възраст и скромност.
Най-интересни в бамбуковата гора са бамбуковите пътечки.
Да се разхождаш по тези пътеки е огромно удоволствие, още повече разходките могат да са по всяко време на годината, защото бамбукът е вечнозелено растение.
Разходките в гората е желателно да са пеша, защото тази гора е символ на тишината и спокойствието.
Разхождайки се по многочислените пътеки, обкръжени от своеобразна бамбукова стена, можем да попаднем на древни храмове и манастири Един от тези прекрасни манастири е знаменитият ТенрюДжи. Именно затова бамбуковата гора е свещено място за будистите.

Това място е особено популярно сред туристите. Доказателство за това са многочислените фотографии на усмихнати туристи на фона на огромните бамбуци.
Тази разходка бесусловно ще приведе мислите в ред и ще  вдъхнови за нови начинания.
                               
                                

Ако имате късмета да попаднете в древния и велик град Киото, посещението на бамбуковата гора е задължително. !

по материали от : http://kervansaraymarmaris.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар