събота, 13 октомври 2012 г.

Skyfish — неизучени летящи същества в нашия свят


Skyfish — удивителни и загадъчни същества, които е невероятно сложно да се видят, а да се заснемат на снимка или с камера практически невъзможно. Всичко е според случая. Тези същества са способни да се преместват с невероятна скорост, превишаваща скоростта на всички други летящи създания по света. Кои са те , защо се скриват от нашите очи и каква е тяхната цел?


Тези странни същества приличат на дълбоководни жители, имат дълги червеообразни тела с разширения от двете страни на тялото, с помощта на които се придвижват все едно на крила. Примерно така под водата "летят" скатовете, извършвайки вълнообразни движения. 
Засега те са наблюдавани, макар и много рядко само във въздуха, но не е изключено да живеят и във водата. Но кои са те и откъда са се взели на никой не е известно.
Изглежда по тази причина няма общо мнения по въпроса , как се наричат. Имат различни имена: "летящи пръчки" ("flying rods" – заради продълговатата си форма), "слънчеви същества" ("solar entities" – със слънцето те имат общо не повече от слънчевите ангели, просто това наименование се е появило, защото тях е по-лесно да се забележат, когато прелитат пред слънцето) или "скайфиши"("skyfish" – "небесни риби", заради рибешкия начин на придвижване, макар че са ги виждали само в небето).
Най-разпространено е последното название, затова ние ще използваме него.
Първото изображение на скайфиш е получено преди повече от 10 години. Режисьорът Хосе Ескамиля(Jose Escamilla), през 1994 година в щата Ню-Мексико заснел на видео нещо странно и помислил, че това е НЛО. Когато започнал да изучава лентата никакви летателни апарати не открил, но намерил  нещо още по-удивително.
Да, именно такива същества - скайфиш, прелитащи във въздуха той заснел. Той прегледал всички кадри и се убедил, че това не е повреда в лентата и не е оптическа илюзия - това било нещо живо, придвижващо се с огромна скорост. 
Той започнал внимателно да разглежда всички свои записи и все по-често намирал на тях тези същества, като се убеждавал, че те летят около нас. Скоро различни доказателства се намерили достатъчно, и Ескамиля създал цял сайт, посветен на тези тайнствени създания.
Много хора, занимаващи се с изследване на неизвестни форми на живот, криптозоолози, не могат точно да кажат могат ли да се нарекат скайфиш животни или това са нематериални обекти. За това е нужно да се залови поне един от тях.
Но на света има хора, които знаят, че скайфиш е живо същество . Това са ловци на скайфиш, които са ги виждали отблизо и са ги докосвали.
Такива хора има в различни страни. Работата е в това, че след откритието на Ескамиля скайфиш започнали все по-често да се забелязват. Дали тези същества се размножават повече заради постепенното затопляне на Земята, или на тях са започнали да обръщат повече внимание. Но този интерес се разпространява по целия свят. Сега повечето опитни ловци на скайфиш живеят в Япония. Един  от най-известните е Кодзо Ичикава (Kozo Ichikawa).
Майстор Ичикава, както почтително го наричат съседите му, живее в село. Той казва, че скайфиш са редки създания. "В детството си, разхождайки се в планината аз съм ги ловил" - спомня си той. - "Доколкото зная, сега ги наричат по американски маниер "скайфиш", но у нас в село ги наричаме "чуман" (chuman). Какво означава тази дума, той не пояснява.
Ичикава казва, че в неговото село скайфиш са на особена почит и ги смятат едва ли не за духове на планината. Понякога ги ловят, но само за развлечение. "Такава е местната традиция, да се ловят, но да не им се причинява вреда. Уловил и пуснал на свобода" - разказва Ичикава. Ето какво означава истинско благоговение пред живата природа.
Да се улови скайфиш действително е много интересно и не се получава при всеки. Най-добре от всички, това прави Ичикава. За лова той използва специални средства. Първо приготвя примамка. Това е особен разтвор, представляващ смола, разтворена във вода. За съжаление майсторът не уточнява каква смола използва. След това добавя парченца сушена риба тон.

Но ловът на скайфиш може да бъде и опасен. Те са много отровни в есенно-зимния сезон, затова Ичикава използва задължителни предпазни средства, шапка с мрежа пред лицето и гумени ръкавици.
Той лови скайфиш направо с ръце. И това при положение, че местните скайфиш летят със скорост до 300 км/ч. Ичикава твърди, че скайфиш стават все по-малко и по-малко и е уверен, че това е заради изменящите се природни условия, температура и други проблеми.
Но очевидно Ичикава за това не е съвсем прав. Скайфиш може да намаляват в районите около неговото село, но в други региони те стават повече. Съответно се появяват нови ловци на скайфиш. Всички те използват при лова различни приспособления, някои от които не са съвсем хуманни. 

С улавянето на скайфиш следват редица проблеми. Ловците рядко признават, че са уловили скайфиш. Известни са само няколко истории, когато скайфиш, поместено в контейнер, бързо умира в плен. Казват, че след това то също така бързо се разлага, и от него остава гелообразна течна маса, без скелет или кожа, която много бързо изсъхва. 
Никакви веществени доказателства досега не са показани. И напразно, нали за скайфиш трябва да знаят зоолозите. Само благодарение на Ичикава като най-опитния ловец в света се знае, че размерите им варират от 30 сантиметра до три метра. Но това не е достатъчно за специалистите. Защо се различават по размери? Малки ли са или възрастни? Самци или самки? Или са различни видове? Това знание за сега за съжаление е недостъпно за биолозите.
Има и други съображения, заради които информацията за скайфиш трябва да се оповести. Както показват случайните видеозаписи, тези небесни риби се придвижват с огромните скорости от 100 до 1000 км/ч.  Това може да е опасно за човека, освен това те понякога са много отровни.
А каква опасност те представляват за авиацията. Възможно е те да имат роля в историите на въздушните катастрофи.
На скайфиш започнали да обръщат внимание, след като разгледали тези кадри, които се смятали за повредени. Възможно е да е имало и в миналото много свидетелства на фотолента за скайфиш, но те също да са били смятани за брак на фотолентите и да са изхвърлени на боклука.
Тези същества за забелязани в Япония, САЩ, Мексико, Германия, Самоа, Русия и много други страни.


  

 

 

Независимо, че от официалната наука съществуването на тези създания не е потвърдено, вероятно скайфиш действително съществуват, защото твърде много необясними неща има на нашата планета, и би се намерило място и за такива удивителни същества.

 

източник : joy4mind.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар